Registreringsnummer ägare

Om du behöver ta reda på vem som äger en viss bil av olika anledningar är detta lättare idag än vad det var förr. Det finns nämligen flera olika tjänster för att ta reda på detta, och de är så vanliga och lätta att använda att vem som helst kan använda dem utan problem.

Detta beror på att det finns ett antal olika fordonsregister i Sverige, och via dessa kan så väl privatpersoner som företag ta reda på mycket om olika fordon. Det finns därför flera företag som använder sig av dessa olika register, då de vet att de flesta privatpersoner inte är så vana vid att göra det, och gjort detta till sin affärsidé.

Grundläggande uppgifter

Dessutom kan man även använda t.ex. Transportstyrelsens officiella sms tjänst för registreringsnummer för att ta reda på de mest grundläggande sakerna om en viss bil. Denna tjänst funkar helt enkelt så att du skickar ett sms till numret 72503 med registreringsnumret det gäller, så får du ett svar med grundläggande uppgifter som:
Lite uppgifter om bilen, dvs. årsmodell, märke, färg mm.
Lite uppgifter om ägaren, som namn och ortUppgifter än så om en bil och dess ägare

Skulle man behöva mer uppgifter än så om en bil och dess ägare, t.ex. flera ägare som ägt bilen (detta kan vara aktuellt t.ex. om man vill köpa en viss bil, då kan ju ägarhistorik vara mycket intressant), behöver man dock använda mer avancerade tjänster, t.ex. Carfax liknande tjänst, som för ca. en hundring ger dig möjligheten att få väldigt mycket uppgifter om bilen det gäller.

Är det väldigt grundläggande uppgifter om ägaren du behöver, dvs. om det räcker med namn och ort, tycker vi dock att det enklaste är att använda Transportstyrelsens sms tjänst. Behöver du mer uppgifter än detta är den bästa lösningen att söka via t.ex. sökmotorer efter tjänster som kan hjälpa dig med detta. Det finns nämligen flera olika tjänster av detta slag att välja mellan, alla med olika priser och fördelar och nackdelar. Så det kan vara en god ide att bekanta sig med flera av dem innan man använder en av dem!